Studio Posture

Rubriky
Recepty Stravování

Kičadi

Kičadi je velice známé ájurvédské, lehce stravitelné jídlo, které je vhodné při odlehčovací stravě v období detoxu. Dodá nejen energii, ale i potřebnou výživu. Pojďte jej s námi vyzkoušet.

Ingredience :
  • 2 lžíce ghí (kokosového oleje)
  • 240g mungo fazolek (nebo 1 hrnek)
  • 240g hnědé basmati rýže (1 hrnek)
    4 lžičky směsi koření (římský kmín, koriandr, kardamon, garam masala /římský kmín, hřebíček, skořice, kardamon, koriandr/ …)
  • 2 cm strouhaného zázvoru (nakrájeného nadrobno)
  • 1 malá cibule na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, voda
Postup:

Mungo a rýži namočíme 24 hodin předem! Scedíme a propláchneme!

Na ghí rozvoníme koření, přidáme cibuli, česnek, zázvor, potom mungo a rýži, vlijeme 3x tolik vody, sůl přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 30 minut do měkka (kašovitá konzistence).